Tekrar Gönderi Kutalmış Cem Bağdatlınin gönderi.

Arkadaşlar çok iyi gidiyoruz.
Google mülkleriniz büyüyor :)

Şimdi listelemelerde üst sıralarda kalıcılık sağlamak için bazı önerilerim olacak:

1. Tıbbi makaleleri daha kapsamlı yapalım. 1000 kelimenin üzerinde olsun ne kadar uzun o kadar iyi. Google buna çok değer veriyor.
2. Ara başlıklar kullanalım. Ara başlığı yazdıktan sonra seçip, Biçimler resimciğine tıklayıp başlık 2 veya 3 olarak seçin, böylece google onun bir ara başlık olduğunu anlayacak.
3. Tıbbi makalelere konuyla ilgili linkler koyalım, örneğin kaynaklar veya ek bilgiler vb diyebilirsiniz. Sizin bulunduğunuz şehirden farklı şehirlerdeki bulunan yani size doğrudan rakip olmayan googleda ilk sıralarda çıkan sayfaların (develt kurumları, başka şehirlerdeki meslektaşlarınız, arkadaşlarınız) linklerini ekleyin. Buna çapraz bağlantı-crosslinking deniyor. Vikipedia çok faydalı oluyordu ama ne yazıkki hala erişilemiyor ülkemizden. Ne kadar çapraz bağlantı sayfanız o kadar değerli olur. (Varsa sizin web siteniz, facebook ve instagram sayfalarınızı bu sebeple ekliyoruz her sayfaya.)
4. Resimleri çoklu dosya ekleme düğmesinden ekleyin. Daha sonra makele içinde istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.
5. Profil ve Tıbbi makalelerinizi mutlaka sosyal medyada dışarı açık olarak paylaşın. Bu googleun ratingine doğrudan etki yapan crosslinking değerinde bir parametre.

6. Makale tanımlarını alanını değiştirdik, bu makale hangi soruları yanıtlıyor şekline getirdik. Bu alana mutlaka makalenin yanıtladığı soruları yazın.

7. Anahtar kelimeler halkın arayacağı şekilde olsun.
Örneğin ortodontik problemler için halk "ortodontik problem"den daha çok, eğri diş veya çarpık diş diye aratıyor. Dolayısıyla olası varyasyonları başlık ve makale tanımında geçirmek lazım.

8. Makalelerinizi halka anlatır gibi yazın tıbbi etiğe dikkat ederek, bilimsellikten sapmayarak ama halkın anlayacağı şekilde sonuçta bilimsel makale yazmıyoruz, halka yönelik bilgilendirici makale oluşturuyoruz.

9. En az ayda bir kez makalelerinizde küçük ekleme-çıkartmalar yapın.

Yorumlar

Hekim.Net

Close