bir blog ekledi 


Günümüzde bütünsel güzellik dikkate alınarak, yaşlanmaya karşı önlem almada el dolgusu da son zamanlarda oldukça talep gören bir uygulama haline geldi. Eller, kadınlarda ilk dikkat çeken bölgelerdendir. Yüzümüz ve vücudumuzda oluşmaya başlayan yaşlanma belirtilerine dikkat ediyor ve çeşitli müdahaleler ile önüne geçmeye çalışıyoruz. Ancak, unutulmamalıdır ki ellerimiz, yaşımızı en çok ele veren bölgelerden biridir. El üstü derisi, yüze göre daha ince ve daha az elastiktir; yağ bezleri ve destek görevi görecek cilt altı yağ dokusu daha azdır. Tüm bu nedenler dolayı hem kronolojik yaşlanmaya hem de güneş ve tahriş edici ürünler gibi dış etkenlere karşı çok daha hassastır.

El gençleştirmede amaç, el sırtında azalmış olan cilt altı dokusunu yerine koymak, incelmiş ve yıpranmış cildin kalitesini artırmak ve ciltteki lekeleri ortadan kaldırmaktır. Tıp, bu problemler üzerine yeni çözümler üretmeye devam etmektedir.

El yaşlanması neden oluşur?

Yaşla birlikte ve özellikle dış etkenlere karşı elin korunmamasıyla birlikte ciltte incelme ve ellerde yağ kayıpları meydana gelir. Aynı zamanda güneş ışınlarının etkisi ile de el derisi üzerinde yaşlılık ve güneş lekeleri oluşur. Bu durumlar da damarlarda belirgin ve yaşlı bir görüntüye sebep olur. El üzerine enjekte edilen dolgu maddeleri sayesinde el yeniden dolgunlaşır, gençleşir ve eli yaşlı gösteren zemindeki kemik ve damar gibi yapıların belirginliği azalır.

El gençleştirme hangi yöntemler ile nasıl yapılır?

Yaşlanmanın sonucu olan kollajen ve elastik lif yıkımı, çok dikkat çekici bir yaşlanma etkisi meydana getirir. Elin yapı taşları olan kollajen ve hyalüronikasitin zamanla azalmasıyla cilt kurumaya ve incelmeye başlar, aynı zamanda ince kırışıklıklar da belirginleşir. Bu bölgede gençleştirme amacıyla kollajenstemilasyonu sağlayan enjeksiyonlar ile eldeki yenilenme sağlanır. Beraberinde yapılan hyalüronik asit enjeksiyonları, nem aşısı, kollajen aşısı ve vitamin enjeksiyonları sayesinde ciltte gençleşme ve nemlenme meydana gelir. Aynı zamanda cilt, güçlendirilmiş olur.

Özellikle son dönemde geliştirilmiş olan mannitol ve süksinik asit ilaveli hyalüronik asit enjeksiyonları ile somon aşısı, kalsiyum hidroksiapatit ve caprolactonkollajen aşısı gibi ciltte canlandırma ve elastikiyeti artırmada destek olan ürünler mevcuttur. Aynı zamanda büyüme faktörü içeren moleküllerde, kokteyllerde, el enjeksiyonlarında ve el gençleştirmede kullanılmaktadır.

Büyüme faktörleri sayesinde hücreleri aktive eden proteinlerin sentezi sağlanır ve ciltte nemlenme, sıkılaşma ve ince çizgilerde açılma görülür. Hastanın vücudundan kan alarak gerçekleştirdiğimiz, gençleşme yani PRP de ellerde kullandığımız tedavilerdendir.

Cilt yüzeyinde oluşan yaşlılık lekeleri, ellerdeki çiller ve güneş lekeleri lazer desteği ile azaltılmakta ve giderilmektedir. Thulium Lazer ile yapılan işlemde gözle görülmeyen kontrollü ufak zedelenmeler ve berelenmeler oluşturularak kişinin vücudundaki ‘makrofaj’ denilen iyileştirici hücreler, sorunlu bölgeye çekilerek cilt probleminin giderilmesi hedeflenmektedir. Kişinin vücudunda zaten var olan iyileştirici hücreler zamanla cildin yitirmiş olduğu kollajen ve elastin sentezi hareketini sağlayarak herhangi başka bir dış müdahale gerektirmeksizin içsel yapılarda olumlu tetiklenme oluşturur.

Kaç seans uygulanır ve iyileşme süresi nedir?

El gençleştirme işlemleri, klinik ortamda kişinin sosyal hayatını hiçbir şekilde etkilemeyen uygulamalardır. Son dönemde özellikle ciddi anlamda talep edilmektedir. Kişinin ihtiyacına göre 3-5 seans ve yaklaşık her seans 30 dakika sürecek kadar kısa bir uygulamadır. Kişinin günlük aktivitesini etkilemez, kişi uygulamadan sonra evine gidip ertesi gün normal hayatına çok rahat dönebilir. 


Yorumlar

Hekim.Net

Close