•  · 1 arkadaş

Kırışıklıkları nasıl önleyebilir/geciktirebiliriz?


Kırışıklıkların neden oluştuğu önemlidir. Kırışıklıkların ana oluşma sebebi mimik kaslarımızdır. Her kişinin mimik kaslarını kullanma yoğunluğu farklı olduğu için bu kırışıklıklar farklı yaş dönemlerinde hatta çok erken yaşlarda bile oluşabilmektedir.

Kırışıklıklarda ilk aşama aktif kırışıklıklardır öncelikle mimik sırasında oluşan aktif kırışıklıklar mimik kaybolduğu zaman ortadan kalkar yani kalıcı olmazlar. Özellikle bu dönemde tedaviye başlanması durumunda çok başarılı sonuçlar alınır ve tedavinin devamı durumunda kırışıklıkların oluşması engellenmiş olur.

Eğer kırışıklık devam ederse oluştuğu bölgedeki deride çökme oluşur ve artık bizim statik kalıcı dediğimiz hale gelir. Kalıcı kırışıklıklar mimik hareketi başlayıp tamamlandıktan sonra da devam ederler ve botox gibi tedavilerle ilk uygulamalarda açılmazlar. Bu seviyeye gelen kırışıklıkların tedavisi daha zaman alıcı ve maliyetli olur.

Peki neden cildimizde zamanla kırışıklık oluyor ? Cildimiz zamanla kalınlığını kaybediyor hem yağ dokusu hem de dermis dediğimiz cilt kalınlığı azalıyor hem de elastikiyet kaybı yaşanıyor. Bu nedenle mimik kaslarının etkisi iz bırakır hale geliyor.

Bu nedenle kuşkusuz cildin bakımı ve güneşten korunması çok önemli. Bölgesel ve genel antioksidanların kullanılması , kuru ve hassas ciltlerde cildi tahriş etmeyecek ürünlerin tercih edilmesi ve cildin düzenli olarak nemlendirilmesi önemli. Sigara kullanımı hem oluşturduğu oksidanlar , cilt damarlarında daralma yapma etkisiyle dolaşımı bozması hem de oluşturduğu ısı etkisi nedeniyle anti aging düşmanı bir faktör. Sigara bırakıldığı zaman kişinin cildi adeta olağanüstü bir değişim geçiriyor.

Cildinize uygun anti aging kremlerin kullanılması belirli bir noktaya kadar fayda sağlıyor ama kırışıklıklarda altın standart tedavimiz botox uygulamasıdır. PRP yenileyici bir tedavidir ve neredeyse yan etkisi olmayan çok güvenli bir protokoldür. Düzenli uygulamayla yeni hücre oluşturan nadir tedavi lerdendir. PRP tedavisi ciltte kalınlaşma ve canlılık sağlar.

4 1 0 0 0 0
  • 13659
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close