•  · 1 arkadaş

Duodenum tümöründe ERCP ile stent takılması

 

87 yas erkek hasta, karın ağrısı, hafif sarılık,  ates ve karaciğer  testlerinde anormallikle geliyor. 

Kanda iltihap göstergesi olan beyaz küre yüksek...Ultrasonografide safra yolları geniş ve endosonografide ana safra kanali ucunda büyük yumusak doku kütlesi yani tümörü görüyoruz. 

Hemen ERCP yapıyoruz ve duodenum 2. Kıta bolgesi tamamen tümör görünümde. Uğraşıp safra kanal ağzını  sonunda buluyoruz ve ana safra kanalına safra akımını sağlayacak plastik stenti koyuyoruz. 

Işlem sonrasi hasta rahat, karaciğer  testleri ve kan iltihap bulguları ile ağrısı ile sarılığı düzeliyor. Doğru ve hızlı tanı, doğru tedavi...

storage.php?o=bx_posts_photos&f=zfn9dzga7c6aukgchj9tya2jltvkqkhg.jpgstorage.php?o=bx_posts_photos&f=vfzvpslubmvrlwqujdxhpwxdpxxzetmp.jpg

1 0 0 0 0 0
  • 2092
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close