•  · 1 arkadaş

Safra kanalı darlığında Sfinkteretomi+Stent uygulaması


46 yas erkek hasta, ağrısız sarılık ve kilo kaybı ile geliyor. Ultrasonografide safra ve pankreas kanallarının geniş olduğunu goruyoruz... Aynı  zamanda pankreas başında 2 cm lik tümor yapısını farkediyoruz. Hastada ciddi kaşınma var.  Yatışının 1. gününde ERCP yapıyoruz.  Safra kanalının ağzını açıp(sfinkteratomi), safra kanalinda tümöre bağlı darlığı görüyoruz (foto)...Safra  kanalina 10F 6 cm plastik stent yerleştiriyoruz. Stent  içinden safranın rahat olarak barsağa boşaldığını görüyoruz(video)...İşlem 8-10 dakika sürüyor...İslem sonrası  hasta rahat, sorunsuz..Sarılık ve kaşıntı düzelecek....Akabinde, .pankreas tümörüne yönelik tomografi ve PET sonuçlarına göre hareket edeceğiz.

storage.php?o=bx_posts_photos&f=cxgbzagw3yeszxvmabavdrkyfedvzen6.jpgstorage.php?o=bx_posts_photos&f=4xdp7xtthx68cajjsciywms3nqfnidtv.jpgstorage.php?o=bx_posts_photos&f=wkx45l3tkhbzdfzbutkdzdrmmt65q8d2.jpg


2 0 0 0 0 0
  • 2903
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close