Wisam janabı

  • 1340
  • +
bir HekimSözlük girişi ekledi 

Serumun rengi hastanın durumundan çıkarılabilir?? Evet, mümkündür 1- Normal serum sarıdır ۲ - Kırmızımsı serum, kırmızı kan hücrelerinin parçalanma veya parçalanma olduğunu gösterir 3- Yeşilimsi sarı renkte olan serum, bu, yüksek bilirubin düzeyini gösterir - sütlü ve bulanık serum Yüksek bir yağ yüzdesini gösterir.

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Allen testi, renk hızlı bir şekilde geri dönerse anormal kan dolaşımını ortaya çıkarır, bu, kan dolaşımının normal olduğu anlamına gelir, ya hasta parmaklarını açtıktan sonra bir süre solukluk devam ederse, bu, sıkıştırılmamış arterin ve beslenmenin bir dereceye kadar tıkandığını gösterir. sıkıştırılmış arter radyal bir arter ise arter yetersizdir. Sıkıştırılmamış arter ulnar arterdir ve bunun tersi de geçerlidir

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Raşitizm, genellikle şiddetli ve uzun süreli D vitamini eksikliği nedeniyle çocuklarda kemiklerin yumuşaması ve zayıflamasıdır. Nadir görülen kalıtsal sorunlar da raşitizme neden olabilir. D vitamini, çocuğunuzun vücudunun gıdalardan kalsiyum ve fosforu emmesine yardımcı olur. Yetersiz D vitamini kemiklerde yeterli kalsiyum ve fosfor seviyelerini korumayı zorlaştırır ve bu da raşitizme yol açabilir. Diyete D vitamini veya kalsiyum eklemek, genellikle raşitizm ile ilişkili kemik sorunlarını düzeltir. Raşitizm altta yatan başka bir tıbbi sorundan kaynaklandığında, çocuğunuzun ek ilaçlara veya başka bir tedaviye ihtiyacı olabilir. Raşitizm kaynaklı bazı yapısal deformiteler düzeltici cerrahi gerektirebilir. Kemikteki başka bir mineral bileşen olan düşük fosfor seviyelerine bağlı nadir genetik bozukluklar, başka ilaçlar gerektirebilir.

bir HekimSözlük girişi ekledi 

biliyor musun !! Böbreklerden biri bir bozukluk veya kusurdan muzdarip olduğunda, diğer böbreğin boyutu böbrek hasarını telafi etmek ve ortaya çıkan hasarı tedavi etmek için iki kez artar ...

bir HekimSözlük girişi ekledi 

LONG BUCCAL NERVE BLOCK

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Peutz-Jeghers syndrome

bir HekimSözlük girişi ekledi 

 

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Hastayı anestezi yapsaydın ve ameliyat sırasında böyle bir görüntü görseydin Sebebi nedir sizce? ??

bir HekimSözlük girişi ekledi 

İlk kez duyduğunuzda olabilecek bir bilgi. Deriyi dirseğinizin (dirsek) altına sıkıştırdığınızda ağrı hissetmeyeceğinizi biliyor muydunuz?

Hekim.Net

Close