Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Schoep'in hikayesi

İlk bakışta çok tatlı bir kare gibi gözüküyor ama arkasında Schoep adlı köpeğin acı hikayesi var.

Schoep'in hikayesi, sahibi John Unger'in Wisconsin, ABD'deki Superior Gölü'nde suyun içinde yüzerken çektiği bir fotoğraf ile başladı. Fotoğraf, John'un yaşlanan Schoep'i kollarında tutarken birlikte suyun içinde dinlendiği anı gösteriyordu. Bu fotoğraf hızla viral oldu ve insanlar John ve Schoep arasındaki açıkça görülen sevgi ve bağdan etkilendi.

Bu fotoğrafı daha da dokunaklı kılan şey ise arkasındaki hikayeydi. John Unger, Schoep'i bir yavruyken sahiplenmişti. Schoep yaşlandıkça eklem iltihabı geliştirmiş ve büyük acı çekmeye başlamıştı, bu da onun uyumasını zorlaştırıyordu. Schoep'in rahatlamasına yardımcı olmak için John, köpeğin eklem ağrılarını azaltan suyun yüzeyine yüzdürerek rahatlama sağlayabileceğini keşfetti.

John ve Schoep'in gölde yüzerken çekilen fotoğrafı, hayvanların özellikle yaşlandıklarında sahip oldukları sevgi ve bakımın önemine dikkat çekti. Fotoğrafın popülaritesi, Schoep'in yaşam kalitesini artırmak isteyen insanlardan gelen destek ve bağışların artmasına neden oldu.

Bağışlarla toplanan fonlar, John'un Schoep'in eklem iltihabını yönetmek ve ona en iyi bakımı sağlamak için çeşitli tedavilere başvurmasına yardımcı oldu. Bu dokunaklı hikaye aynı zamanda insanlar ile hayvanlar arasında gelişen duygusal bağ ve evcil hayvanlarla arkadaşlığın önemine ışık tuttu. 

13 0 0 0 0 0
  • 131
  • +
  • +
Yazar
 ·   · 2 Albüm
Bilgi
Oluşturulma:
Güncellendi:

Hekim.Net

Close