APON KİRAZ ÇİÇEĞİ VE KAMİKAZE
.
Japon Kiraz Çiçekleri, Yeniden Doğuşun Simgesi
Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür.

Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler.

Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.
.
Ağaç, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı, acısız ölümü ifade eder.

Bir şeyin hem üstün güzellik hem de hızlı şekilde ölmeyi nasıl aynı anda sembolize ettiği sorusunun cevabı ise Japon kültürünün ölüme bakış açısında saklıdır.
.
İnanışa göre,
Ülkelerini korumak için intihar görevini tamamlayan kahraman pilotlar bir sonraki hayatlarında kiraz çiçeği olarak reenkarne olmaktadırlar.
.
Görselde ise ABD Ordusu birlikleri tarafından Okinawa adasında ele geçirilen Japon jet motorlu kamikaze uçağı Yokosuka MXY7 bulunmaktadır, uçağın üzerindeki kiraz çiçeği çizimini görebilirsiniz. (1945)

Yorumlar
    • Hilal Özaydoğdu hikayeyi iyi oku şimdi senin için ek yapacağım 4 sınıfta pediyatri sözlüsünde bütün sorulara cevap verdim en son hoca Niemann pick hast sordu herşeyini anlattım japon bayrağı görünümü olur retinada dedim demez olaydım sonra dediki japon bayrağının anlamı nedir dedi bilmiyorum dedim bütünlemede öğrenirsin dedi :D ve bütünlemede öğrendin mi dedi evet dedim başka soru sormadı

      0 0 0 0 0 0
      • Ahaha geçmiş olsun hocam 😂 yandık sanırım 🙃 

        0 0 0 0 0 0
        • 4 sınıf sıkıntılı demedi deme :D eski hocalarda kalmadı artık

          0 0 0 0 0 0
        Giriş yapmamıs kullanıcılar 'Yorum Gönderisi' eylemini kullanamazlar.

        Hekim.Net

        Close