Dr. Dt. Mustafa Yasin YETER Ortodonti Uzmanı - Eskişehir

  • 4440
  • +
Hakkımda
Sosyal Medya Hesapları
bir HekimSözlük girişi ekledi 

Yapılacak olan tedavi, uygulanan teknik, hasta yaşı ve uyumuna bağlı olarak diş teli tedavisi süresi değişmektedir. Ortalama olarak 1,5-2 yıl sürmektedir. 

bir HekimSözlük girişi ekledi 


İmplant çene kemiğiyle kaynaştığı ve bu sebeple yerinden oynatılamayacağı için diş teli tedavisinden sonra implant yapılması tercih edilir. Ancak implant varken, bu durum dikkate alınarak bir tedavi haritası çıkartılıp ortodontik tedavi yapılması mümkündür.

bir HekimSözlük girişi ekledi 


Ortodonti tedavide diş çekilme gereksinimi vakadan vakaya göre değişmektedir. Çapraşıklığı çözmede yardımcı yer kazanma yollarından biridir. İstenmeyen diş hareketlerini sonlandırmak için yapılır.

    • Teşekkürler hocam

      0 0 0 0 0 0
      Giriş yapmamıs kullanıcılar 'Yorum Gönderisi' eylemini kullanamazlar.
      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Alt ve üst çene kemiklerinin birbirlerine ve kafa kaidesine göre konumunu ilgilendiren bozukluklarda, eğer hastanın büyümesi bitmişse, bu bozuklukların düzeltilmesi için çene ameliyatları gerekebilir.

      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Diş teli (ortodonti) tedavisinde bazı kuvvet elemanları vardır. Yaylar zemberekler lastikler vb. Tedavideki ihtiyaca göre lastik kullanılabilir. Buna hekim karar verir. 

      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Braketler ve teller özellikle tedavi başında yanak ve dudaklarda yara yapabilir. Bunu önlemek için tedavi başından itibaren, batan braket ya da telin üzerine Ortodontik mum koyabilirsiniz. Eğer ortodontik mum bulamazsanız , bulana kadar şekersiz sakız da koyabilirsiniz. 


      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Evet. Geliştirilen en son teknolojiler, ortodonti alanına da uygulanmaktadır. Bu teknolojiler yardımıyla planlaması ve üretimi yapılan şeffaf plaklarla ağız hijyeni ve estetiğinizden ödün vermeden ortodontik tedavi olabilirsiniz. 



      image_transcoder.php?o=bx_froala_image&h=112&dpx=1&t=1557563182

      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Ortodontik tedavide çok değişik materyallerden üretilmiş, değişik ihtiyaçlara göre modifiye edilmiş braket çeşitleri bulunmaktadır. Estetik ihtiyacınız, tedavi karmaşıklığı, tedavide gereksinimler ve ekonomik boyut braket seçiminizi etkiler. Doktorunuzla konuşarak tedavi ve sizin için en uygun braketi seçebilirsiniz. Unutmayın asıl işi braket değil ortodontist yapar. 



      image_transcoder.php?o=bx_froala_image&h=111&dpx=1&t=1557562552

      bir HekimSözlük girişi ekledi 

      Braketler dişe zarar vermez. Ancak ortodontik tedavi sırasında braketler etrafında yiyecek birikimi olur. Eğer hasta, braket çevresindeki yiyecek artıkları ve plakları uzaklaştırmazsa (etkili diş fırçalama ile), bu plağı fermente eden karyojenik bakterilerin ürettiği asit diş çürüklerine neden olur. 



      image_transcoder.php?o=bx_froala_image&h=110&dpx=1&t=1557562037

      Harita

      Hekim.Net

      Close