·   · 320 Makale / Blog
  •  · 0 arkadaş

İnsanlara Potansiyel Olarak Zararlı Olan Salmonella Bakterisinin Kanser Tedavisinde Faydalı Olduğu Gösterilmiştir.

Bilim adamları, tümörlerin etrafında koloniler oluşturabildiğini ve bağışıklık sistemine bir tehdit hakkında sinyal verebildiğini ve bunu, tümöre sinyal antijenleri iletme aracı olarak kullanıldığını keşfettiler.

Bakteri tedavisi alan farelerin %83'ü hayatta kalırken, plasebo kontrol grubunda sadece %25'i hayatta kaldı. Bilim adamları şimdi insan denemeleri planlıyorlar. 

image_transcoder.php?o=bx_froala_image&h=2922&dpx=2&t=1653983785

Özet 

Tümör mikroçevresi tipik olarak immünosupresif olduğundan, radyoterapi veya kemoterapinin aracılık ettiği tümör antijenlerinin salınımı, immün yanıtlarını yeterince etkinleştirmez. 

Burada, radyoterapiyi takiben, antijen adsorbe eden katyonik polimer nanopartiküllerle kaplanmış, genetik olarak zayıflatılmış bir Salmonella suşunun intratümöral enjeksiyonunun, tümörün çevresinde tümör antijenlerinin birikmesine neden olduğunu gösteriyor. Bu, antijenler ve dendritik hücreler arasındaki karışmayı arttırdı ve aktive edilmiş ovalbümine özgü dendritik hücrelerde in vitro ve sistemik antitümör etkilerinde büyük artışlar, bir metastaz ve nüks modeli dahil olmak üzere farelerde çoklu tümör modellerinde uzun süreli hayatta kalma ile sonuçlandı. 

Antitümör etkileri, CD8+ T hücrelerinin antikor aracılı tükenmesiyle ortadan kaldırıldı, bu da sistemik tümör regresyonunun adaptif immün yanıtlardan kaynaklandığını gösterir. 

Dendritik hücrelerin aktivasyonunu güçlendirmek için tümör antijenlerini tümörlerin çevresine taşımak için Salmonella bakterilerden yararlanmak, yerinde kanser aşılaması için yeni stratejiler açabilir. 


KAYNAK 

Full Text

15 0 0 0 0 0
  • 563
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close