·   · 49 Makale / Blog
  •  · 445 arkadaş

Varlığımız Nerede?


Vücutlarımız aslında derin varlığımızın sadece bir kısmını oluşturmakta ve varlığımız 3. boyutun ötesine yayılarak sonunda evrensel birliğe bağlanmaktadır.

Uzay ve zamanı 3 boyut ve sinir sistemimizce sıralanmış olaylar zinciri olarak algılıyoruz.

Tek boyut bir çizgi, 2 boyut bir bir kağıt gibi düzlemle ifade edilebilir.
Vücudumuzdan 2 boyutlu bir goruntu aldığımızda aşağıdaki örnekler gibi bir kesit elde edeceğiz.




Yukarıda gördüğünüz  kesitlerden ilki böbreklerin alt ucundan geçmekte, ikincisi ise akciğerlerin üst loblarından alınan bir kesiti göstermektedir. Ne ilkinde tam bir böbrek görebiliyoruz ne de ikincisinde akcigerleri veya yanda duran kolları... Böylece alacağımız her iki boyutlu görüntü aslında bütünün sadece bir kısmını gösterecek ve bunlardan bir çoğunu doğru bir şekilde yanyana getirirsek 3 boyutlu bütün hakkında bir fikir verecektir.

İki boyut algılayan 3. boyutun "hesaplanması" fonksiyonu sinir sisteminde bulunmayan bir canlı, bir insanı ancak yukarıdaki kesitlerin adım adım etrafta algılanan bölümleri olarak görebilir.. Burada aslında biz 2. boyutu bir üst boyuttan gözlemliyoruz. Böylece 3 boyutlu bir varlığın teorik olarak tüm iki boyutlu kesitlerini algılayarak 3. boyuttaki bütünlüğüne ulaşabiliz.
4. veya 5. boyutları veya zaman boyutunu da bu şekilde anlayabiliriz.

Vücudumuzun zaman boyutundaki varlığı anne karnında başlar, şu ana kadarki her türlü 3 boyutlu maddesel halimizi, yani bebekliğimizin, çocukluğumuzun ve erişkinliğimizin her anındaki vücudumuzu bütünsel olarak içerir. Biz sinir sistemimizin yapısından dolayı bunu bir sıra dahilinde ve geçmiş gelecek yanılgısı içinde algılıyoruz.

4 veya beşinci boyut için 3 boyutlu bir beden bizim algıladığımız 2 boyutlu kesit detayındadır, 4 ve 5. ve belki daha öte boyutlarda varlığımız devam etmektedir ki bu alana ruhsal alan (veya yeni terminoloji ile kuantum alanı / zero field) diyoruz. 4. boyut 3 boyutlu yapının uygun şekilde 2 boyutlu kesitlerin yanyana getirilmesi gibi inşa edilebilir, aynı şekilde 5. boyut da 4. boyuttan alınan kesitlerle inşa edilebilir. (Elbette bunlar o boyutlar için sadece iyi birer simülasyon olacaktır, matematiksel olarak 2 boyutlu madde hiçbir zaman 3. boyuta bir bütünlüğe ulaşamaz arada bir "gerçeklik engeli" bulunur)

Yani 3. boyuttaki her bir var oluşumuz 4. boyutun bir kesitini oluşturur. 4. boyutta da her bir anlık var oluşumuz 5. boyuttaki kesitlerimizi oluşturur. Teorik olarak her bir boyuttaki varoluş tüm zaman içinde aralıksız bir şekilde yeralmaktadır.

Boyutlar arttıkça içerdiği detay da artmaktadır (ikinci boyuttan 3. boyuta geçerken oluşan bilgi artışına dikkat ediniz ), bu detaylarda bana göre 4. ve belki 5. boyutlarda kişiselliğimiz kısmi olarak devam ederken, daha sonrasında gruplaşmaların oluşması gerekmekte ve en sonunda tüm evreni kapsayan bir yapı oluşmaktadır.

Vücutlarımız bizim daha bütünsel varoluşumuzun 3 boyut içindeki temsilcileri, üst boyutların algı dünyamızdaki uzantılarıdır.

K.C.B. 20 Ocak 2015
1 0 0 0 0 0
  • 7662
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close