·   · 49 Makale / Blog
  •  · 444 arkadaş

Havanda su dövmek: Facebook ve instagram paylaşımları

Son zamanlarda Facebook ve Instagram vasıtası ile hasta portföyü oluşturmak isteyen meslektaşlarımız giderek arttı.

Ancak bu mecraların sanıldığı kadar etkili olmadığını uzun süre kendi kliniğim için yaptığım gönderilerle anladım. Sonra konuyu araştırınca dünyada da bu konuda farkındalık oluştuğunu gördüm.

Problem nerede?

Malumunuz Facebook ve Instagramda iki türlü tanıtım imkanınız var, ücretli ve sizi takip edenlere yapacağınız ücretsiz gönderiler.

Her iki gönderi grubunun ortak özelliği pasif bir kullanıcı topluluğuna hitap etmeleri, yani gönderinizin hedeflendiği kitlenin o anda gönderinizle ilgili bir ihtiyacı olup olmadığı bilinmiyor.

Örneğin diyelim ki Fb veya instagramda çok gurur duyduğunuz 30 bin takipcili bir profesyonel sayfanız var. Burada bir gönderi yaptığınızda gönderiniz çok ilginç gelir çok fazla tıklama ve beğeni alırsa aşağı yukarı toplam kitlenin %40 hatta %50sine ulaşabiliyor. (Diğer yarısı ise o anda bildirimlerini görmediği için sayfanıza özellikle girip bakmazsa gönderinizi asla göremiyor.
Standart gönderileriniz için ise yaklaşık olarak toplam takipçi sayınızın %10i ile 20si arasında bir kitleye ulaşabiliyor.

Yani 30.000 kişilik takipçilerden en sıkı gönderilerde yarısına gönderiniz bir kez gösteriliyor... İyi mi? değil :)
Hedef yeni insanların sizi tanıması ve tıbbi ihtiyaçları için tercih etmeleri.
Gönderinizin bir kez gösterildiği toplam takipçilerinizin %10u ile %50si, bunların bir kısmı örneğin üçte biri zaten sizin eski/güncel hastalarınız...
Diğerleri de eskiden beri toplanmış aynı takipçileriniz.

Dolayısı ile aslında takipçilerinize gönderiler yapmak doğrudan yeni insanlara ulaşmakta oldukça başarısız bir yöntem.

E o zaman bastıralım parayı derseniz... Evet biraz daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. İki haftalık bir kampanyada gönderinizin aynı kişiye gösterilme sayısı en iyi ihtimalde 2-3 kez olacaktır. Yeterli mi? hayır :)
Bunların bir kısmı da zaten sizin sayfanızın takipçileri olacaktır ki, kendi takipçileriniz için de ücret ödeyerek tanıtım yapmış oluyorsunuz :)

Bence her iki yöntemin en önemli ortak sorunu girişte açıkladığım gibi o anda sizin ilettiğiniz bilgiye ihtiyaç duyan kişilere ulaşılmaması.

Peki Çözüm nedir?
Bu mecralarda kalmaya devam edin tabiiki. Ne kadar çok mecrada yer alırsanız sizin için faydalı olur.
Ancak size ihtiyaç duyan bunun için araştırma yapan kişilere ulaşmanın temel yolu Google, Yahoo, Yandex gibi arama motorlarıdır. bunların içinde de Google öne çıkar. Bu mecralarda ulaşılan kişiler zaten ihtiyacından dolayı arama yapan kişilerdir yani tam olarak hedef kitledirler.

Hekim.Net te ücretsiz olarak sizi bir doktor olarak, tıbbi makalelerinizi de halkı bilgilendirici tıbbi makale olarak Google yapay zekasına tanıtıyoruz. Google mülkünüz olan bilgi bulutunuz, bir doktor olarak tanınarak inşaa edilmeye başlanıyor.

Böylece hasta ile aranıza girip randevu verdiğini söyleyen simsar sitelerinin ve özel hastanelerin eline geçmiş arama motoru üstünlüğünü, emeğin gerçek sahibi meslektaşlarımıza aktarıyoruz.

Bunu nasıl yapıyoruz?
Tüm dünyadaki web sitelerinin sadece %3ü tarafından kullanılan bir teknoloji ile Google yapay zekası ile kendi dili ile konuşuyoruz. Hekim.Net in konu ile ilgili bir site olarak Google AI tarafından tanınmış olması, yani yüksek "specific site authority" birinci avantajımız ve sizi:

  • bir insan  > 
  • yapay zeka tarafından tanınan,  yüksek "site impact factor" lü ve onaylı hekimlerin toplandığı Hekim.Net portalının üyesi bir doktor > 
  • uzmanlığı ve ilgi alanları şunlar > 
  • Hekim.Net'te halka yönelik bilgilendirici tıbbi makaleler yazan bir doktor >
  • makalelerinde şu konulardan bahsediyor >
  • şu sıklıkla makale yazıyor
  • muayenehanesi var veya bir hastane klinik ile ilişkili > 
  • ayrıntılı adresi telefon noları ...>
  • çalıştığı yerin haritadaki konumu ...>
  • kendi web sitesi, facebook sayfası, instagram sayfası var ve adresleri şunlar...>

    şeklinde,

Hekim.Net te yayınladığınız halka yönelik tıbbi bilgilendirme makalenizi de;

  • Yapay zeka tarafından kabul edilmiş "tıbbi web sayfası" >
  • Yapay zeka tarafından kabul edilmiş şu tıbbi uzmanlık bulutunun içerisinde >
  • şu konulardan bahsediyor >
  • şu kişilere hitap ediyor >
  • Yazarı Hekim.Net te bulunan profili yapay zeka tarafından şu uzmanlık alanında bir hekim olarak onaylanmış bir doktor >
  • Yazarının tüm özellikleri Hekim.Net tarafından yapay zekaya bildirilmiş ve hakkında onaylı bir bilgi bulutu var

    şeklinde tanıtıyoruz. Bu tanıma işlemi adeta bir insanın anlamasına yakın hatta zaman içerisinde daha da üzerinde olabilmektedir. Sizin ve makalelerinizin bilgi bulutları Googledaki ilgili bilgi bulutları ile kesiştikce aramalardaki yeriniz de sağlamlaşacak ve daha etkin şekilde öne çıkarılıyorsunuz.

Peki sonuçları ne zaman görürüm?

Profiliniz ve makaleleriniz arama sonuçlarında ilk sayfaya genelde aynı gün içerisinde hatta birkaç saat içinde ulaşır. Bu konuda Hekim.Net te ayrıntılı açıklamalar mevcuttur. gerekirse yardımdan yazarak da destek alabilirsiniz. Aslında zor bir şey yok bir profil ve word dokümanı gibi tıbbi makaleler oluşturuyorsunuz, hepsi bu.
Google AI'nin sizi bir doktor olarak tanıması tıbbi makale sayınıza göre günler veya bir iki hafta içerisinde olur. Şuana kadar 3+ tıbbi makale ve 5-6 sık sorulan soru ile Google AI'de ilgili meslektaşlarımız için kısa sürede tanınma sağladık.

Bu hizmet için ne ödeyeceğim?

Bu hizmetimizi ayda binlerce lira harcayarak bile sağlayamayacağınızdan emin olun.
Bu hizmetimiz de tıpkı diğer Hekim.Net hizmetleri gibi ücretsizdir. Bizim amacımız meslektaşlarımızı öne çıkarırken Hekim.Net ortamında halka yönelik tıbbi makalelerin artması.
Sadece Hekim.Net sitesini sosyal medya olarak belirli bir ölçüde kullanmanızı bekleriz.

Peki bu hizmetten nasıl faydalanacaksınız?

  • Öncelikle Hekim.Net e üye değilseniz www.hekim.net adresinden kişisel üyeliğinizi başlatın, kişisel profilinizi eksiksiz oluşturun. Bu profiliniz Hekim.Net içerisindeki ana profilinizdir.
  • Sonra sağ üst köşeden Profil resminize tıklayarak > en alttan yeni profil > Kuruluş ile kurumsal profilinizi oluşturun. Bu profiliniz yapay zekaya tanıtılacak ve aramalarda öne çıkarılacak profilinizdir.
  • profil isminizi şu kalıba göre belirleyin:
    Dr/Op. Dr./Uzm. Dr/ Doç. Dr./Prof. Dr. Ad Soyad Uzmanlık- Çalıştığınız Semt veya Ilçe
    örnek Uzm. Dr. Cem Bağdatlı Aile Hekimliği - Kadıköy
  • Ad soyad kullandıgınızda profil adresiniz www.hekim.net/doktor/uzm-dr-cem-bagdatli-aile-hekimliği-kadikoy-o32a1865 şeklinde oluşur
  • Kurumsal Profiliniz tamamlanınca Yardımdan bize yazın, profilinizi Google ve diğer arama motorlarının yapay zekasına tanıtacak kodları ekleyeceğiz. Hemen sonra bilgilendirici tıbbi makalelerinizi/ bloglarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.
  • Blog başlıklarınızı insanların google a soracakları soruları düşünerek oluşturmanız önemlidir. Böylece örneğin varislerin çıkarılması problem yaratır mı? şeklinde bir aramada bôyle bir başlığınız vars ilk sayfayada görüntülenme ihtimaliniz artar.
    Jenerik tek kelimeli aramalarda da zaman içinde AI sizin sonuçlarınızı işledikçe görünmeye başlarsınız.
  • Her makaleniz, Hekim.Net tarafından işlendikten sonra genellikle aramalarda ilk sayfalarda görünecektir. Birkaç hafta içinde Google AI zenginleştirilmiş görüntülemeli aramalara da dahil eder.
  • Sayfanızı mümkün olan her sosyal medya mecrasında paylaşmanız arama sonuçlarında öne çıkmanızı ve sıralamada yerinizi korumanızı sağlar.


0 0 0 0 0 0
  • 1976
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close