·   · 49 Makale / Blog
  •  · 445 arkadaş

AŞK HAKKINDA...

iki çeşit aşk vardır ...
Birincisi ve en sık görüleni, ihtiyaç ve menfaat tabanlıdır cinsellik, güvenlik  sosyal pozisyon, konfor gibi ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçlara dayanan menfaatler bu aşkın çekirdeğini ve iskeletini oluşturur.  

Bu çeşit aşk için  ilkel anne ve baba aşklarımız yeniden uyandırılır ve beklentilerin hizmetine sunulur. İhtiyac ve menfaatlerin şiddeti bu aşkın gücünü belirler. Ihtiyac ve menfaatlerin tatminini korurken kendini de savunur. Bu ihtiyaç ve menfaatler ortadan kalkınca bu aşk da çöker ve kaybolur.

Ikincisi nadirdir, iki ruhun saflığından doğar  ihtiyaç ve menfaat beklentisi yoktur, bu çeşit aşk için bilinçli sebepler olmayabileceği gibi engeller de olabilir... Fakat bilinçli düşüncenin kıyaslanamayacağı ruhsal sebepler vardir. Çağrı kutsaldır,  kollektif bilinçaltının üst sınırından gelir.

Dunya öncesi / ötesi hayatın mutlu hatıraları bilinçalanına belli belirsiz ancak çok çekici ve rahatlık veren algılar olarak yansır.

Bu aşk sonsuz bir hazinenin ışığıdır ve zihinlere huzur verir...

Çağrının geldiği yerin eşsiz yapısından dolayı ve hicbir menfaat ve ihtiyaca bağlı olmadığı için savunma, öfke gibi duygular bu aşkta bulunmaz. Ve yine kaynağının eşsizliği sebebiyle, bu aşk ölümsüz aşktır ve asla yok olmaz, Çünkü orada zaten ezelden bu yana mevcut olan uygun koşullarda bilince çıkmıştır ...

8.03.2013 K.C.B.

12 0 0 0 0 0
  • 4536
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close