·   · 0 Makale / Blog

Varis Kremi Nedir, Nasıl Kullanılır, İşe Yarar mı?

♯varis

Varis kremi denilen ve varisi tedavi ettiği söylenen kremler günümüzde çok yaygın pazarlanmaktadır. Bunların varisi tedavi etmesi imkansızdır. Bu kremler sağlık bakanlığı onayıyla ilaç olarak değil, gıda tarım ve hayvancılık bakanlığından ruhsat alınan ürünlerdir. Varis hastalığı toplar damarlardaki kapakçık bozukluğundan kaynaklandığına göre bu kremlerin kapakçık sorununu çözmesi gerekir ama böyle bir tedavi imkansızdır. Milyonlarca varis hastasının olduğunu düşünen girişimciler her hasta bir kutu krem alıp denese oldukça fazla kazanırız mantığıyla yola çıkmışlardır. Bu tür ilaçlara ben davul tozu minare gölgesi, hap yap, para kap diyorum. Bu kremleri üreten, satan, pazarlayanların tıp ve sağlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur.  Hastalığı iyileştirmediği kesin olan bu ilaçlar ilerlemesini de durdurmadığı gibi ağrı, kaşıntı, kramp, yorgunluk hissi gibi belirtilerine de etkisizdir. Son yıllarda varis haplarındaki etken maddeler içeren kremler piyasaya sürülmüş olup bir tüpte sadece birkaç hapın içerdiği kadar etken madde vardır. Bir günde alınması gereken dozun çok azı 10 günlük kremin içeriğinde mevcuttur. Cilt emilimi gastrointestinal sistemden çok daha düşük olduğundan kana karışan ilaç, teröpetik etki düzeyinin çok gerisinde miktarda olmaktadır. Plasebo etkisi dediğimiz psikolojik etkiyle belki bazı hastalar rahatladıklarını sanabilirler. Plasebo etkisi hastaların etken madde içermeyen ama onlara içerdiği söylenen maddeleri kullandıklarında rahatlamaları, maddeden beklenen etkiyi gördüklerine inanmalarıdır. Bu tarz kremler daha ziyade internetten pazarlanmakta olup, altlarında sahte hasta görüşleri yazılarak insanlar kandırılmaktadır. Para ve sağlığımızdan olmak istemiyorsak internetteki bilgi kirliliğinden ziyade uzman görüşlerine değer vermeliyiz.

0 0 0 0 0 0
  • 16734
  • Daha Fazla

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close