·   · 0 Makale / Blog

EL VARİSLERİ

varisi

Eldeki toplardamar genişlemesi veya belirginleşmeleridir. Bacak toplardamarlarındaki genişlemeden morfolojik olarak farklı olup kapak yetmezliği söz konusu değildir. Bacaklardaki varislerin tersine görüntü dışında herhangi bir şikayet oluşturmadığından hastalıktan ziyade estetik bir problemdir. Sporla uğraşan gençlerde, tenis, vücut geliştirme ve ağırlık kaldırma sporlarıyla uğraşanlarda ellerin artan kan ihtiyacının kalbe geri dönünü sağlamak için toplardamarlarda genişleme olabilmektedir, yanı sıra yaşla birlikte azalan cilt turgor ve tonusu ya da zayıf kişilerdeki ciltaltı yağ dokusunun azlığı nedeniyle göreceli olarak toplardamarlarda genişleme olmaksızın belirginleşme saptanabilir. Estetik açıdan rahatsızlık duyan bireylerde 10 dakikalık 1 veya 2 seansta foam skleroterapi yöntemiyle ağrısız, acısız şekilde çok ince uçlu iğnelerle damar içerisine köpük şeklinde sklerozan madde verilerek pırıl pırıl bir cilde kavuşması sağlanabilir, kesi izi olmaz, pansumana gerek yoktur. İşlem sonrası eller kullanılabileceğinden istirahate de gerek yoktur, günlük hayata devam edilebilir. Tedavi edilen damarlarda kesinlikle tekrarlama olmaz.

0 0 0 0 0 0
  • 6248
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close