·   · 318 Makale / Blog
  •  · 0 arkadaş

Kanada, AstraZeneca'nın COVID Önleme İlacını Onayladı

(Reuters) — Kanada Perşembe günü İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca Plc'nin COVID-19 enfeksiyonlarını önlemek için antikor bazlı tedavisine izin verdi ve ülkede vakalar arttıkça hastalığa karşı başka bir silah verdi.


Health Canada, Evusheld ilacını 12 yaş ve üzeri, bağışıklığı baskılanmış ve COVID-19 aşısına yeterli bağışıklık yanıtı oluşturma olasılığı düşük veya COVID-19 aşısının tavsiye edilmediği kişilerde kullanım için onayladı.


Aşılar, hedeflenen antikorları ve enfeksiyonla savaşan hücreleri geliştirmek için sağlam bir bağışıklık sistemi üzerine yapılmışken, Evusheld, laboratuvar yapımı antikorlar içerir ve vücutta aylarca kalarak olası COVID enfeksiyonunda koruma amaçlı görev alır.


Terapi, Amerika Birleşik Devletleri'nde zaten yetkilendirilmiştir ve kullanımı Avrupa İlaç Ajansı tarafından da tavsiye edilmiştir. 

KAYNAK

10 0 0 0 0 0
  • 507
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close