•  · 1 arkadaş

Günlük cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?


Günlük cilt bakımı uygulaması kişinin cilt yapısına göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle cilt bakımı için genel cilt tiplerini biraz tanımamız gerekir :


  • Yağlı ve karma cilt : Karma , yağlı ve sivilceli cilde sahip kişilerin günlük cilt bakımında düzenli olarak karma - yağlı ciltlere uygun bir temizleyici ile cilt temizliği yapmaları önemlidir. Bu cilt tipinde kuruma nadiren görürüz ama bazı kişilerde bölgesel cilt kurumaları olabilir böyle durumlarda nemlendirmek için su bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.

  • Kuru cilt : Cilt bakımı kuru ciltlerde cildi kurutucu özelliği az olan temizleyicilerle bakımı ve nemlendirmeyi içerir. Kuru cilt özelliği nedeniyle daha yoğun nemlendiriciler tercih edilmelidir. Yüzün fazla yıkanmasından ve de şampuanların yüze temasından kaçınmak gerekir. Özellikle kışın kuru cildin nem ihtiyacı artar ve yaz dönemine göre daha fazla nemlendirilmesi gerekir.

  • Hassas - kızaran cilt : Bu tür ciltlerde günlük cilt bakımı çok özeldir. Hassas cilde sahip kişiler ciltlerini ‘ Ne sürsem yüzüm kızarıyor ‘ olarak tanımlar. Genelde en iyisi yüzün sadece ılık su ile yıkanmasıdır . Standart şampuan ve sabunların cilde temasını önermeyiz. Bu tür ciltlerde ideal günlük cilt bakımı için bir dermatoloji uzmanına başvurulması tavsiye edilir.

  • Normal cilt : Bir problemi olmayan ciltlerde standart bir temizleyici ile günlük oluşan yağ birikimi ve makyajın temizlenmesi sonrasında cildin nemlendirilmesi yeterli bir günlük cilt bakımı rutini olur.


Günlük cilt bakımı ile ilgili sorun yaşadığınız durumlarda bir dermatoloji uzmanı ile görüşmeniz ve onun sizi yönlendirmesi doğru olacaktır.Günlük cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? 

5 0 0 0 0 0
  • 24508
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close