•  · 1 arkadaş

Aşırı yağlı cilt sebepleri, tedavi ve bakımı nasıl yapılmalıdır?


Aşırı yağlı cilt iki nedenden oluşur. Birisi yapısal olarak kişinin yağlı cilt genlerine sahip olmasıdır. Ergenlikle beraber kişinin cilt karakteri belli olur. Salgılanmaya başlayan cinsiyet hormonlarıyla ciltte yağ salgısı başlar ve devam eder. Eğer kişinin cildi çok yağlı olacaksa ergenlikle beraber kendini ele verir.

Diğer bir neden de sonradan ortaya çıkan nedenlerdir. Mesela bayanlarda oluşan hormonal düzensizliklere bağlı sonradan yağlı cilt ortaya çıkabilir. Yine iki cinste de sonradan oluşan hormonal problemler de cildin aşırı yağlanmasına sebep olabilir. Kullanılan bazı ilaçlar da cilt yağlanmasını arttırabilir.

Beslenme cildin yağlanma seviyesini etkileyebilir. Özellikle şeker , asitli içecekler , fast food , işlenmiş gıdalar ile süt ve süt ürünlerini fazla tüketmek cildin yağlanmasını arttırır.

Yağlı ciltlere özel temizleyiciler cildin yağdan daha iyi arınmasını sağlar. Yağlı ciltlerde mutlaka su bazlı kozmetik ürünleri kullanılmalıdır. Aksi takdirde yağ bezlerinin gözenekleri tıkanıp sivilce ve komedon oluşmasına yol açabilir. Yine kapatıcı makyaj ürünlerinin de su bazlı veya mineral bazlı olanlardan seçilmesi gereklidir.

Kozmetik seçimine dikkat edilip sağlıklı beslenilse de devam eden yağlanma durumlarında mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekir.

2 0 0 0 0 0
  • 20965
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close