·   · 1 Makale / Blog
  •  · 270 arkadaş

Leonardo Di Ser Pierro Da Vinci

İtalyan hezarfen (Pek çok farklı disiplinde engin bilgiye sahip kişi) rönesans sanatçısı.

Annesi Caterina evlilik dışı Leonardo‘yu dünyaya getirdiği için üniversite okuması yasaktı ve okuyamadı. Babası resim yeteneğini fark ettiği için de onu Andrea Del Verrocchio‘nun yanına eğtim alması için gönderdi.Ve ortaya benim de hayran kaldığım  bugünün de muhteşem eserleri çıktı.

Çoğu koleksiyonerler Leonardo’nun yazıları vb.eşyalarını biriktirmişti. Bunlardan biri olan Bill Gates onun hidrolik çalışmalarının el yazılarını toplamıştır.

Anatomi ve fizyoloji üzerine birçok çalışma yapmıştır. İnekler üzerinden diseksiyon yaparak anne karnındaki  bebek çizimini gerçekleştirmiştir. Dolaşım sistemi üzerine de çalışmaları olmuştur fakat Papa kadavra  üzerinde çalışmasını yasaklayınca sığır kalpleri  üzerinden    çizimlerine ve çalışmalarına devam etmiştir.
Anatomik çizimi olan Vitruvius adamın yanındaki hizmetçisi olan İl Salano olduğu düşünülmektedir. İl Salano’yu küçük şeytan olarak adlandırsa da ondan bir türlü kopamamıştır.Genç erkeklere karşı ayrı bir ilgisi olmuştur. “ Biliniz ki erkekler arasındaki aşk çeşitli arkadaşlık duygularıyla erkekleri bir araya getiren bir erdemdir “ kendi sözleridir.
Freud çizim ve sözlerine bakarak Leonardo’ya frijit tanısı (Cinsel anlamda soğukluk yaşama) koymuştur.
Bana kalırsa her anlamda mükemmel bir öncü.

2 0 1 0 0 0
  • 469
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close