·   · 1 Makale / Blog
  •  · 161 arkadaş

İran'dan Türkiye'ye Zeinab Danaei






- Öncelikle bize kendini tanıtarak başlayabilir misin? Hangi okuldasın ve hangi bölümde okuyorsun?

- Ben Zeinab Danaei , Güney Azerbaycanlıyım (İran) , Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi öğrencisiyim .

- Neden tıp fakültesi ?

- Aslında ben diş hekimliği de düşünüyordum ama sonunda tıpa kara verdim.

- Tıp okumak hayalin miydi ?

- Çocukluk hayalım diyemem ama hastane ortamında büyüdüğüm için tıp okumaya ilgim vardı.

- Peki, tercih ettiğiniz bölüm için pişman olduğunuz oldu mu hiç?

- Tabi , özellikle komite haftası :D,derslerin zorluluğu bazen beni düşündürüyor acaba diş hekimliğine mi gitseydim ama tabi derslere odaklandığımda ve zamanım öğrenmek için kısıtlı olmadığı zaman, diyorum ki evet iyi ki tıp seçtim .

- Tıp okumak çok zor diyorlar doğru mu?

- Aslında ben yabancı olmasaydım daha kolay olabilirdi ama genel olarak bence zor.

- Neden yurt dışında üniversite okumak gibi bir hedefin veya idealin vardı?

- Ben orta okuldan beri hep yurt dışında okumayı hayal ettim ,hep yeni yerlere ,yeni ülkelere gitmek istedim yeni tecrübeler kazanmak istedim ve bu hayalımı geçekleştirmek için elimden geleni yaptım.

- Eğitim aldığın program tamamen Türkçe olarak sürdürülmekte , anadili Farsça olan bir ülkeden geliyorsun. Bu konu seni zorladı mı ? Ne tür zorluklarla karşılaştın?

- İran’ın eğitim dili farsça ama ben Güney Azerbaycan’da doğduğum için benim anadilim Azerice yani sonuçta köken olarak Türkçe’yle aynı ama yine de aralarındaki fark az değil ve beni bu konu zorlamadı diyemem ,bu arada tamamen Fars olan arkadaşlarım bizden daha çok zorlanıyorlar.

- İran’dan aday öğrencilere eğitim için Türkiye’yi tavsiye eder misin?

- Kesinlikle , Türkiye’nin üniversiteleri gerçekten çok iyiler, eğitim kalitesi yüksek, dünyadaki tüm üniversite içinde yüksek puanlarla, iyi sıralamaya sahipler,akredite olmaları çok önemli ,bunların yanında İran’a da yakındır ,bence Türkiye’de okumak avantajlı.

- Türk insanını nasıl buldunuz ?

- Türk insanlarını kültürlü,misafirperver ,yabancıları seven ve onları kendi aralarına alan dost canlısı buldum .Herkes kendi işi ,alanı dışında bir sanat biliyor ve gerçekten çalışkanlar .

-Türkiye’de size karşı (yabancı uyruklu biri olarak) farklı bir tavır takınıldığı izlenimine kapılıyor musunuz?

-Genel olarak sıcaklar ve bana yabancı olduğumu hissettirmediler .

-Okuldaki Arkadaşlarınız sizlere nasıl davrandı ? Yardımcı oldular mı ? Bu konuda anlatmak istediğiniz bir an var mı ?

-Sıcak davranıyorlar hem beni hem ülkemi ve kültürümüzü merak ediyorlar ,hep beraber sohbet ediyoruz bunları , tabi ki yardımcı oldular hatta yabancıyım diye çok daha ilgilendiler.

-Türk yemeklerini nasıl buldunuz ? 

-Yemekler güzeller ,İran yemeklerinden çok daha farklı ama ben sevdim, ilk başta çok biberli diye rahatsız olduğum durumlar oldu ama zamanla alıştım .

-Kendinizi yalnız hissettiğiniz zaman oldu mu ? Bu süreçte neler yaparak kendinizi ferahlattınız ?

Evet oldu ,sonuçta kendi ailen memleketinden uzaksın, bu süreçte ailemle daha çok konuşuyordum hatta mümkün oldukça ailemi görmeyi planlıyordum, arkadaşlarla zaman geçiriyordum ve geziyorum ,kursa gidiyordum ve insanlarla daha çok iletişim kurmaya çalışıyorum ,kitap okumak da iyi geliyor tabi kahvem de yanımda .

- Ve son olarak Üniversite eğitimi sonrası ne yapmayı planlıyorsun? Hedeflerinden biraz bize bahsedebilir misin?

- Tıpı bitirdikten sonra uzmanlığı yurt dışında düşünüyorum,şimdilik hedefim derslerime iyi çalışmak ve sınıfta kalmadan tıpı bitirmek bunun yanı sırada sevdiğim ve ilgilendiğim sanatlarda kendimi geliştirmek istiyorum.

- Katıldığın için çok teşekkür ederim.

- Benimle röportaj yaptığın için teşekkür ederim .



5 0 0 0 0 0
  • 858
  • Daha Fazla

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close