·   · 1 Makale / Blog
  •  · 260 arkadaş

TABRIZ’in Meşhur ve Güzel Yemeği "Tebriz Köftesi"


Zeinab Danaei KTÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi



Zengin tarihi dışında kendine özgü mutfağı ile dikkat çeken Tebriz’in yöresel yemeklerinden birini tanıtıp tarifi hakkında da ayrıntılı bilgi verecez.



“Tebriz Köftesi” yapılış ve lezzetinden dolayı meşhur olmuştur. Bu yemek Tebriz'in genel olarak ağır yemeklerinden birisi sayılır ve özel misafirlere yapılıp ikram edilir. Tebriz'e yolu düşenlere kesinlikle bu tadı tatmaları tavsiye edilir.



En ünlü Tabriz yemeği, Tebriz köftesi , tarifi öğrenip yapmak istiyorsanız Tebriz köftesi yemek tarifi şu şekildedir:

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı lepe

2 su bardağı kuzu kıyma

2 adet yumurta

2 adet kuru soğan

Yeşillik 200 gram (nane, reyhan, maydanoz , yaprak soğanı)

Tuz, karabiber, zerdeçal , Kakule tozu

1 çay bardağı zerişk

1 cay bardağı kızartılmış soğan 

5-6 adet kuru erik

1 çay bardağı ceviz

2 yemek kaşığı salça



Tebriz köftesi nasıl yapılır: Önce sosunu hazırlıyoruz. Bir tencerede salça ve iki bardak suyla ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Sonra pirinç ve lepeyi ayrı ayrı haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra ikisinide blenderden geçiriyoruz. Blenderden geçirdikten sonra kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış yeşillikleri , baharatları ve 2 yumurtayi ekleyerek 15-20 dakika yoğuruyoruz. Yoğrulmuş malzemeden portakal kadarı alıp ortasına kuru erik, ceviz ve Zerişk koyup yuvarliyoruz ve hazırladığımız sosun içerisine koyup kısık ateşte pişiriyoruz . Son olarak zerişk ve kızarmış soğanla susliyoruz .



6 0 0 0 0 0
  • 2684
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close