•  · 1 arkadaş

Ampulla vateri tümörü


57 yaş erkek hasta, bize sarılık ve kaşıntı nedeniyle geliyor. Başka hiçbir yakınması yok. 

Ultrasonografide safra yolu ve safra kesesi geniş. Ama emin olamıyoruz. Hemen endosonografi ile bakıyoruz. Fotoğrafta görūldūğü gibi, ampullada yani safra kanalının barsağa açıldığı yerde küçük bir tűmőr saptanıyor.ERCP yapıp kanalın ağzını videoda gőrůldűğű gibi sfinkterotomi ile açıyoruz. Ardından fotoğrafta olduğu gibi tůmőrden biyopsi alıyor ve safra kanalı içine plastik stent koyup, kanalı kalıcı olarak açıyoruz. Bütün bunlar 1 -2 günde bitiyor ve hasta kaşıntı/sarılık sorunları dùzelmiş olarak, 2 gűnde hastaneden ayrılıyor. Kendisine bìyopsi sonucu ile bize tekrar gelmesini sòylùyoruz. Sarılık ve kaşıntı, bazı olgularda őnemli bir sebepten kaynaklanabilir ve hızlı ve doğru tanı, profesyonel yaklaşım gerektirir.


storage.php?o=bx_posts_photos&f=amuuse3jd5acpzyx5hvptnr6pg5jps5l.jpgstorage.php?o=bx_posts_photos&f=vjgtbmt8sk4adg5uz56emntcfkqfbsgu.jpg

0 0 0 0 0 0
  • 3064
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close