•  · 1 arkadaş

Sistematik incelemenin önemi: Akut bilier pankreatit teşhis ettiğimiz hastada AC'de tümör yakaladık.

70 yaş erkek hasta ..bize karin ağrısı ile  geliyor...
Tahlillerinde kanda amilaz ve karaciğer enzimleri yüksek ve kesede çamur ve tas görüyoruz. akut biliyer pankreatit tanısı koyuyoruz. Hastayı kısa zamanda toparlıyoruz.
Ancak hastanın akciğer filminde sağda yaklaşık 3 cm kitleyi yakalıyoruz. Tomografi bulgumuzu doğruluyor ve girişimsel radyoloji ekibimizce akciğer kitlesinden tomografi eşliğinde biyopsi yaptırıyoruz. Patoloji bölümünde hastaya akciğer epidermoid kanser tanısı konuyor.
Böylece başka bir nedenle yatırdığımız hastada gözden   kaçabilecek çok önemli bir sorunu atlamıyoruz...Simdi hastayı bu yönde yönlendirip tedavisinin yapılmasını sağlayacağız ..Girişimsel radyoloji ekibimizi kutluyoruz...

storage.php?o=bx_posts_photos&f=btrt6klg2ryhyvtc5yznpafsrcxrpcsq.jpgstorage.php?o=bx_posts_photos&f=h5xnzpdsifp34ppszrxyqzudnsmbfxcy.jpg

0 0 0 0 0 0
  • 1351
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close