•  · 1 arkadaş

Mide Balonu Uygulaması


48 yas kadın hasta 116 kilo ve şu ana kadar diyet ve egzersiz programlarına rağmen kilo veremiyor. Alternatif tedavi yöntemlerinden mide balonunu tercih ediyoruz. İşlemi hastayı   uyutarak 5- 6 dakikada yapıyoruz. Vücut ağırlığının %20 sini yani yaklaşık 20 kg ve  üstünü önümüzdeki  6-9 ayda vermesini umuyoruz. 

Mide icindeki balon devamlı doygunluk hissi yaratmakta ve iştahı baskılamaktadır. Ayrıca midede yaklaşık 600 cc sıvı ile dolu olan balon gıdaya bariyer fonksiyonu görür ve fazla yediğinde kusularak gıdanın dışarı çıkmasına neden olur. Yani otomatik olarak gelişen bir yeme disiplini söz konusudur.

2 0 0 0 0 0
  • 2222
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close