•  · 1 arkadaş

Safra yolu taşı olgusu: Endosonografi ile tanı, ERCP ile çözüm

71 yas kadın hasta 10 gün önce olan sağ üst kadran karın ağrı atağı var. Şimdi yapılan tetkikleri doğal sınırlarda.... yinede safra yolu kaynaklı ağri olabilir diye düsünüyoruz ve ultrasonografide şüpheli kanal taşı olabilecek bir görünüm yakalıyoruz  Hemen endosonografi ile kanaldaki taşı netleştiriyoruz. ERCP de büyük bir diivertikül ve bunun  içinde küçücük bir papilla yapısı görüyoruz. Bu zor ERCP demektir...Ancak yinede  kanal  kanüle oluyor ve  kanatmadan sfinteratomi yaparak yani kanalin ağzını kesip, ana kanaldakı taşı basketle tutup çıkartıyoruz. İşlem sonrası  hasta sorunsuz 1 gün izleniyor. 

storage.php?o=bx_posts_photos&f=yxas67efrffuwtllmbqmb7vxtynsg4vr.jpegstorage.php?o=bx_posts_photos&f=upjertrsjdtzmjhbyw4tj8phabhsyuqv.jpeg


Kaynaklar

Maruta A, Iwashita T, Uemura S, Yoshida K, Yasuda I, Shimizu M.Maruta A, et al. Efficacy of the Endoscopic Ultrasound-first Approach in Patients with Suspected Common Bile Duct Stone to Avoid Unnecessary Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography. Intern Med. 2019 Jun 15;58(12):1673-1679.

3 0 0 0 0 0
  • 1015
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close