DOLGU UYGULAMALARI

YÜZE DOLGU UYGULAMALARI


   Günümüzde yüzdeki derin kırışıklıkları gidermede  en sık kullanılan dolgu maddeleri ‘’ hyalüronikasit ’’ içeren geçici dolgu maddeleridir. 

   Normalde insan vücudunda bulunan ve alerjik reaksiyon riski minimum olan bu dolguları, genellikle 6 ile 12 ayda bir tekrarlamak gerekmektedir.

    Etkilerinin geri dönüşlü olması, allerjik reaksiyon riski düşük olması tercih sebeplerinden bazılarıdır.


DOLGULAR NERELERDE KULLANILIR ?


  -Dudaklarda; Daha dolgun dudaklar için ,dudak üstündeki ince çizgilerin yok edilmesinde, dudak kenarındaki aşağı inen çizgileri yok etmek için, dudak çevresinde kontür belirginleştirmek için kullanılır.

  -Nasolabial bölgedeki derin çizgileri gidermede

  -Çene ucunu ve çene hattını belirginleştirmek amacıyla

  -Elmacık kemiği belirginleştirmede

  -Göz altı çukurluklarını gidermede

  -Burun sırtında minimal müdahale gerektiren kusurlarda

  -Ciltte çökme kusuru  olan bölgelere

  -Şakak bölgesinde cilt altı yağ kaybına bağlı çökmelerde 

  -Kaş kaldırma uygulamalarında dolgu kullanılabilir.


DOLGU UYGULAMASI


   Dolgu yaptıran kişi kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa en az bir hafta önce ilacını kesmesi gerekmektedir, uygulama bölgesinde enfeksiyon olmamalıdır ve uygulamayı mutlaka bir Plastik Cerrahi uzmanı, Dermatolog yada bu konuda tecrübesi olan bir medikal estetik uzmanı yapmalıdır. 

   Dolgu uygulaması ,yapılacak bölgeye ve miktara  göre değişmekle beraber yaklaşık 15-30 dakika sürer.Uygulama sonrası hafif şişlik kızarıklık olabilmektedir, genelde 3 günde kendiliğinden geçer.İşlem sonrası kişi normal günlük hayatına devam edebilir.


 

storage.php?o=bx_posts_photos&f=43nh9skxjd2xrcfjl4a8aw5bguiakbvk.jpegstorage.php?o=bx_posts_photos&f=axcqnm6kgb2ng6kvqnzz4dyywu6jkahq.jpeg

0 0 0 0 0 0
  • 2153
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close