·   · 4 Makale / Blog
  •  · 1 arkadaş

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

 

İlerleyen yaşlarda ciltte azalan kollojen nedeniyle cilt elastikiyetinin azalmasına bağlı ve yerçekimininde etkisiyle yüzdeki birçok bölge gibi ,alt ve üst göz kapaklarındada sarkmalar olur.  
Beraberinde göz kapağı arkasındaki yağ yastıkçıklarınında belirginleşmesi sonucunda ;hem gözün görüş alanı etkilenir hemde yaşlı yorgun bir yüz ifadesi ortaya çıkar.
Hem görüşü engelleyen üst gözkapağı sarkmaları ,hemde yorgun yüz ifadesine sebep olan alt göz kapağı torbalanmaları olan ve cerrahiye uygun herkes bu ameliyattan fayda görür.
Ameliyat lokal anestezi altında ,genel anestezi altında yapılabildiği gibi sedasyonlada yapılabilmektedir.
Ameliyatla cilt fazlalıkları, kas dokusunun bir kısmı ve yağ yastıkçıklarının fazla kısmı alınır. Özel teknikler kullanılarak ince dikişlerle kesiler onarılır.
Dikiş ortalama 5-7 .günlerde alınır.Göz kapaklarında ödem ve morluklar genellikle bir haftada kendiliğinden geçer.
Hasta ameliyattan hemen sonra günlük hayatına dönebilir ancak iş hayatına yaklaşık bir hafta sonra dönmesi önerilir.

0 0 0 0 0 0
  • 1739
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close