•  · 2 arkadaş

Çocuğumuzu ilk kez kaç yaşındayken bir ortodontiste muayeneye götürmeliyiz?

                

Çapraşık dişlere sahip veya ısırma ve yutkunma bozuklukları olan çocukların 7-8 yaşları civarında bir ortodontiste görünmeleri gerektiğini biliyor muydunuz? 

 

Eğer cevabınız ‘hayır’ ise merak etmeyin yalnız değilsiniz. Bu durumun önemini ve böyle olması gerektiğini maalesef çoğu aile -eğitim seviyesi farketmeksizin- bilmiyor. 

 

Büyümesi devam eden çocuklarda, özellikle çeneleri ilgilendiren problemler kolaylıkla giderilebilir. Bu dönemde yanlış yutkunma ve ısırma alışkanlıkları basit apareylerle tedavi edilmelidir. Tedavi edilmeyen bunun gibi durumlar ilerleyen dönemde tedavi güç durumlar ortaya çıkarır. 

 

Ortodontik muayene için ergenlik dönemlerinin beklenmesi daha erken dönemde basit müdahalelerle düzeltilebilecek bir problemin daha karmaşık ve müdahaleci tedavi yöntemleriyle düzeltilmesini zorunlu kılabilir. 

 

Çocuğunuza ortodontik tedavi uygulanmayacaksa bile, siz çocuğunuzda herhangi bir problem görmeseniz bile, mutlaka ve mutlaka 7-8 yaş civarında bir ortodontiste muayene olmasını sağlayın. 

 

 

Dr.Mustafa Yasin YETER

ORTODONTİ UZMANI

                  


 

storage.php?o=bx_posts_photos&f=ekqcdywqecvs4gsgh4pukpcxg2rdkkap.jpg

1 0 0 0 0 0
  • 1741
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close