bir blog ekledi 

Erkeklerde meme dokusu büyüklüğü, çoğu zaman çift taraflı, nadiren de tek taraflı olarak meydana gelebilir.
 Jinekomasti, hormonal dengesizliğe bağlı ortaya çıkabildiği gibi, hareket -fiziksel aktivite azlığı, dengesiz ve yetersiz beslenme alışkanlıkları yanısıra fazla kilo alıp vermekte , jinekomasti için hazırlayıcı faktörlerdir.

 Hastalar memelerindeki büyümeden rahatsız olduklarını belirtirken; bazen hassasiyet ve ağrı da eşlik edebilir. Fiziksel bulgular dışında pek çok hasta yazın denize, havuza girememekten veya dar vücuduna oturan giysiler giyememekten şikayet ederler.Jinekomasti ,kişilerde görsel kaygı ve utanma hissine neden olarak kişinin psikolojisini ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. 

 Yapılacak tetkikler  sonucunda altta yatan bir sebep yoksa cerrahi tedavi önerilir.

  Cerrahi tedavide, büyüyen meme dokusundaki fazla yağ dokusu liposuction yöntemiyle alınır. Liposuction’da ciltte kesi yapılmaz.Liposuction istenilen küçültücü etkiyi oluşturmayabilir. Bu durumda meme başının alt kısmından yapılacak küçük bir kesi ile meme glandı (meme bezi )çıkartılır.

 Ameliyattan sonra hastaya 4-6hafta jinekomasti korsesi takması önerilir.Hasta ameliyattan sonraki günlerde ,normal günlük hayatına dönebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavi için lütfen hekiminize başvurunuz.

storage.php?o=bx_posts_photos&f=vaizzrkm4yxq7adxafftjzajn6gmdzvx.png

Yorumlar

Hekim.Net

Close