bir blog ekledi 

Meme dokusu genetik özelliklere bağlı olarak ya da emzirme sonrası meme dokusunun azalması nedeniyle yetersiz büyüklükte olabilir. Bazı durumlarda ise ideale yakın ölçülerde bir meme kişi tarafından küçük bulunarak memenin büyütülmesi istenebilir. Tüm bu durumlarda ve meme büyütme operasyonlarıyla asıl yapılmak istenen kişinin kendine olan öz güvenini arttırarak sosyal çekimserliğinin önüne geçmektir. 

Meme büyütme ameliyatları 18 yaşını doldurmuş, ameliyat olmaya engel oluşturacak bir sağlık problemi olmayan her bayanda uygulanabilir. Meme büyütme ameliyatlarında genelde silikon protezler yada nadiren kişinin kendi yağ dokusu kullanılır.Kişiniin yağ dokusu kullanıldığında yağın büyük bir kısmı eriyeceği için tekrarlayan uygulamalara ihtiyaç duyulması ,bu yöntemin en büyük dezavantajıdır. 

Bu nedenle meme büyütmede silikon bir kılıfın çevrelediği, içinde serum fizyolojik ya da silikon jelin bulunduğu protezler kullanılır. Silikonlar damla (anatomik) ya da yuvarlak (round) şeklinde olabilir. Meme dokusu ve bu bölgedeki yağ dokusu çok az ise silikonun kas dokusu altına yerleştirilmesi daha uygun olur.Ancak kas altı yerleştirilen silikonlar operasyon sonrası ,meme bezi altına yerleştirilen silikona göre biraz daha ağrılı omaktadır ve kanama riski ratmaktadır. 

Silikon protezler vücutta YABANCI CİSİM etkisi yaratma potansiyeli düşük olmasına karşın bazı hastalarda ameliyattan bir süre sonra KAPSÜL denen zar benzeri oluşumun ortaya çıkmasına neden olabilir.Bu zar kalın olduğunda KAPSÜL KONTRAKTÜRÜ denilen durum ortaya çıkarki; bu komplikasyaon görülme sıklığı % 15 civarındadır.Kapsül kontraktürü oluştuğunda bu silikonun ve kontraktüre neden olan zarımsı yapının ameliyatla çıkarılıp yeniden silikon protez yerleştirmektir. Kişi için en uygun meme büyüklüğü;kişinin vücut yapısı,omuz genişliği ve kişinin beklentisi değerlendirilip hekimle beraber karar verilmesi en uygun yaklaşımdır.

Protezler memeye; meme başının etrafından, koltuk altından ya da meme altındaki kıvrımdan yapılacak bir kesiyle yerleştirilebilir. En yaygın kullanılan insizyon, meme altı kıvrımından yapılan olup ortala 4,5 cm’ lik bir kesi yeterli olmaktadır. Ameliyattan sonra yatış süresi ortalama 1 gündür, operasyon sonrası silikon dokuya adapte olana kadar sporcu sütyeni kullanılması istenir.

 


storage.php?o=bx_posts_photos&f=a9aryfv2sp3tuyicskz2j2vzjfhpzp4x.jpeg

Yorumlar

Hekim.Net

Close