bir blog ekledi 


Cinsel temasla bulaşan hastalıklar özellikle ciltte sık görülmektedir. Bu hastalıklardan en sık karşılaştığımız HPV virüsüyle oluşan siğillerdir. Cilt dışında bel soğukluğu ve farklı türde iltihaplanmalar görülebilmektedir bu tür iltihaplanmalarda kişilerin bir üroloji veya kadın doğum uzmanına başvurmasını öneririz.

Cinsel temasla bulaşan ve ciltte ortaya çıkan siğiller çok sık görülmektedir. Diğer önemli bir konu eğer bayanlarda fark edilmemeleri durumunda rahim boynu kanserinin en sık nedeni de siğillerdir. Bu nedenle kendisinde veya partnerinde siğil fark eden bir bayanın mutlaka kadın doğum uzmanına başvurması ve smear testi yaptırması gerekmektedir.

Siğiller’in zamanında ve etkin tedavisi önemlidir. Siğil ciltte kaldıkça daha çok bulaşmaya yol açar ve farklı partnerlere de ilişki ile geçebilir. Siğilli bölgenin jilet ile temizlenmesi siğilin dağılmasına yol açar bu nedenle kesinlikle epilasyonda jilet kullanılmamalıdır.

Siğillerin büyüklüğüne ve yaygınlığına göre ilaçla veya kriyoterapi ( dondurma tedavisi ) , radyofrekans ile lazer sistemleriyle tedaviler uygulanabilmektedir. Siğillerin tedavisindeki en büyük problem nüks yaşanmasıdır. Bunun nedeni siğile neden olan HPV virüsünün cilt altı tabakalarda uyku halinde bulunması ve vücut zayıf düşünce tekrar etmesidir.

Cinsel temasla bulaşan hastalıklarda prezervatif kullanmak çoğu cinsel temasla geçen hastalığı engellerken maalesef bir cilt virüsü olan siğiller prezervatif kullanılan ilişkilerde de bulaşabilir.

Cinsel temasla bulaşan hastalıklardan korunmak için çok eşlilikten kaçınmak , prezervatif kullanmak idrar yollarında problem saptandığı zaman hemen bir üroloji veya kadın doğum uzmanına başvurmak ciltte farklılık görülürse en kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurmak önemlidir.

Yorumlar

Hekim.Net

Close