bir blog ekledi 


Yüz güzelliğini ortaya çıkaran dolgun dudaklara sahip olmak, birçok kadının isteği. İşlem öncesi doğallık, kalıcılık ve genç bir görünüm üzerine merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını açıkladım. Öncelikle doğal bir görünüm için dudakların yüz ile oranı çok önemlidir. Hyalüronik asit bazlı dolgular, özellikleri sayesinde sadece dudakları biçimlendirmek ve hacim vermekte değil, yoğun nem vermekte de etkilidir. Ayrıca bu işlem, yaşla beraber incelen dudaklara kaybettiği verimliliği geri kazandırarak ince kırışıklıkları yok eder.

Dudaklar Yüz ile Uyumlu Olmalı

Dudağa fazla hacim uygulanırsa yüzün dengesi bozulur. Yüzün tamamında olması gereken oran, alt ve üst dudak için de geçerlidir.

Üst dudağın ortası ile alt dudakta ona karşılık gelen yerin toplamından oluşan bölgeye, dudak kalbi denir. Bu bölgeye hacim veren dolgu enjeksiyonu ile dudağı belirginleştirip kontur oluşturmak dudağa çekicilik katar.

Dolgular, sadece dudakları biçimlendirmek ve hacim vermekte değil, yoğun nem vermekte de etkilidir. Dolgu maddeleri, dudak bölgesine çok ince iğnelerle veya kanülle enjekte edilir.

Dudakların Yaşlanması

Yaşa bağlı olarak dudaklar zamanla düzleşir, uzamaya başlar ve üst dudaktaki kalp şekli kaybolur. Üst dudağınızın incelerek alt dudağınızın üzerine indiğini de gözlemleyebilirsiniz. Kollajen kaybının yanı sıra dudaklarda doğal olarak bulunan hiyalüronik asit de azalır.

Dudaklar yön değiştirmeye başladığı an itibariyle üstlerine doğru uzanan ince çizgiler oluşmaya başlar. Ağız-burun bölgesinin merkezindeki kısımda, yani burnun sonu ile üst dudaklar arasındaki kısımda da kayıp yaşanabilir. Dolgu maddeleriyle dudakları yuvarlaklaştırarak daha dolgun ve belirgin bir görünüm yaratılabilir.

Dudak Çevresi Çizgileri

Dudak çevresinde beliren kırışıklıklar, kollajen ve elastin eksikliğinden kaynaklanır. Sebebi güneş hasarı, sigara, yaşın ilerlemesi ya da kalıtımsal olsun fark etmez; doğal yapısını ve şeklini kaybeden dudaklar, büzüşür ve kırışıklıklar başlar. Dolgu maddeleri, dudağı çevreleyen bölgedeki çizgilerin tedavisi içinde kullanılır. Ayrıca, vitamin enjeksiyonları, botoks ve lazer ile kombin tedaviler de yapılabilir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Mı?

Dudak dolgusu, yapıldığı anda hemen sonuç vererek değişiklik hemen fark edilir. Dolgu maddeleri kalıcı değildir. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi faktörlere bağlıdır. 


Yorumlar

Hekim.Net

Close