·   · 320 Makale / Blog
  •  · 0 arkadaş

Örümcek Ağı Kan Şekerini Belirlemeye Yardımcı Olabilir

Okuma süresi: ∽2 dakika

Tayvan Ulusal Yang Ming Chiao Tung Üniversitesi'nden araştırmacılara göre, örümcek ağının ışık yönlendirici özellikleri, bir gün kan şekeri ve diğer biyokimyasal analitleri ölçmek için yararlı olabilecek bir biyosensör geliştirmek için kullanılıyor.


Bilinmesi gereken:

◉Dev ahşap örümcek Nephila pilipes'ten hasat edilmiş halat ağı, pratik, kompakt, biyouyumlu, uygun maliyetli ve son derece hassas bir optik şeker sensörü oluşturmak için kullanılan ışık yönlendirme özelliklerine sahiptir.

◉Güçlü ve esnek örümcek ağı yaklaşık 10 μm çapındadır ve 100 μm çapında yeni bir optik fiberin çekirdeğini oluşturur. Optik fiber, fiberin algılama yeteneklerini geliştirmek için biyouyumlu bir nano altın tabakasına sahip pürüzsüz, koruyucu bir yüzey oluşturmak üzere kürlenen biyouyumlu bir ışıkla sertleştirilebilir reçine içerir.

◉Yeni örümcek tabanlı optik fiber, bir çözeltinin kırılma indeksindeki değişiklikler temelinde gerçek zamanlı olarak fruktoz, sakaroz ve glikoz konsantrasyonlarını belirlemek için kullanılabilir. Kalp ve beyin gibi ulaşılması zor alanlarda bile kullanılabilir.

◉İpek bazlı bir fiberoptik şeker sensörü, evde daha iyi tıbbi izleme cihazlarına ve implante edilebilir tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere bakım noktası teşhis ve test cihazlarına ve ayrıca biyomedikal tedavi uygulamalarına yol açabilir.

◉Önerilen sensör için algılama hassasiyeti, insan kanında bulunan şeker konsantrasyonları aralığını kapsar. Teknoloji, laktoz ve yağ gibi insan kanındaki biyokimyasal bileşenleri ölçmek için potansiyel olarak kullanılabilir.



Bu, Optica Publishing Group dergisi Biomedical Optics Express tarafından 2 Ağustos 2022'de yayınlanan "Araştırmacılar Örümcek İpeği Optik Fibere Çevirerek Biyosensör Oluşturuyor" başlıklı makalenin bir özetidir. Makalenin tamamı optica.org'da bulunabilir.


KAYNAK https://www.medscape.com/viewarticle/979788
13 0 1 0 0 0
  • 438
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close