·   · 320 Makale / Blog
  •  · 0 arkadaş

Düzenli Egzersizler Yoğun Olanlardan Daha Önemlidir

Okuma süresi: ∽1,5 dakika

Avustralya'daki Edith Cowan Üniversitesi'nden araştırmacılara göre, ne sıklıkta egzersiz yaptığınız, egzersizlerinizin ne kadar yoğun olduğudan daha önemlidir.


Bilinmesi gereken:

◉ Her hafta düzenli olarak az miktarda egzersiz yapmak, haftada bir spor salonuna saatlerce gitmekten daha etkilidir.

◉ Kaslar, daha yoğun egzersizleri daha az sıklıkta yapmaktansa, günlük olarak daha küçük dozlarda direnç egzersizleri yaparken daha iyi tepki verir.

◉ Haftada beş gün boyunca günde sadece altı ağır pazı buklesi yapan egzersiz grupları, bir günde aynı sayıda bukle yapanlara veya haftada bir gün altı bukle yapanlara göre daha fazla kas gücü ve kas kalınlığı geliştirdi.

◉ Kasların güçlerini ve kas kütlelerini geliştirmek için dinlenmeye ihtiyaçları vardır, ancak araştırmacılar, kasların görünüşe göre daha sık uyarılmayı sevdiğini ve kaçırılan egzersizi daha sonra daha uzun bir seansla "telafi etmeye" çalışmanın görünür bir değeri olmadığını buldu.

Kas kütlesini korumak, kardiyovasküler hastalık, tip 2 diyabet, bazı kanserler, demans ve osteoporoz gibi kas-iskelet sistemi sorunları gibi birçok kronik hastalığın önlenmesinde önemlidir.


Bu, Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports tarafından 31 Temmuz 2022'de yayınlanan "Haftada bir kez daha fazla sayıda eksantrik kasılma gerçekleştirerek daha az sayıda eksantrik kasılma gerçekleştirerek daha büyük etkiler" başlıklı makalenin bir özetidir. Makalenin tamamı onlinelibrary.wiley.com adresinde bulunabilir.


KAYNAK https://www.medscape.com/viewarticle/980433
10 0 1 0 0 0
  • 470
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close