·   · 0 Makale / Blog

VARİS AĞRISI NASIL GEÇER?

♯varis

Tüm ağrılarda kullanılabilen ağrı kesiciler sebep ortadan kaldırılmaksızın kan dolaşımında etkin miktarda bulundukları sürece ağrıları dindirirler ancak etki süresi sonunda ağrı tekrar başlayacaktır bu nedenle kesin çözüm değillerdir ve sürekli kullanıldıkları takdirde yan etkileri ortaya çıkabilir. Mide, böbrek ve karaciğer gibi diğer organlara, su ve tuz tutlumunu arttırarak kalp ve dolaşım sistemine zarar verebilirler. Bu nedenle tüm hastalıklarda olduğu gibi ağrının kaynağını ortadan kaldırmak gerekir. Varis ağrısının sebebi damar içindeki yüksek kan basıncının damar lümenini gererek zorlamasıdır. Varis çorapları ve varis ilaçları bu basıncı azaltarak dolaşımı düzenlemek amacıyla kullanılırlar. Ancak etki mekanizmaları yönünden sorunu ortadan kaldırmadıklarından ağrı kesicilerden farkları yoktur. Aynı ağrı kesiciler gibi kullanıldıkları sürece ağrıyı dindirirler. Varis tedavisinde geçici bir süre, varisin ilerlemesini ve sebebiyet verdiği şikayetleri kaldırması nedeniyle hastaya vakit kazandıran yöntemlerdir. Ancak sorun ortadan kaldırılmış olmaz. Kullanmayı bıraktığımızda her şey eski haline döner. Ağrılar tekrar başlar. Sorunun sebebi olan yüksek venöz basınç ortadan kaldırılarak tedavi gerçek anlamda tedavi olup, önerilendir. Ameliyat ve ameliyatsız yöntemler olarak iki ana yöntem mevcut olup ameliyatsız yöntemler kendi içinde Lazer, Radyofrekans, Glue (yapıştırıcı) yöntemi, Köpük tedavisi yöntemi olarak ayrılırlar.

0 0 0 0 0 0
  • 5866
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close