·   · 0 Makale / Blog

Mikroskleroterapi Nedir?

Skleroterapinin çok ince damarlara da uygulanabilen şeklidir yani varis tedavisinin kılcallar için geliştirilen ve ince ayrıntıları olan bir tedavi yöntemidir. Uzman kalp damar cerrahlarının uyguladığı bu yöntemde iğneler gözle görülemeyecek incelikte olduğundan ağrı, acı hissedilmez. Kliniğimizde tedavi başarımız ortalaması dünya ortalamalarının üzerindedir.

Mikro Skleroterapi Nasıl Uygulanır?

İki türlü yapılabilmektedir.
1.Likid mikroskleroterapi

2.Köpükle mikroskleroterapi

1. Likid ( sıvı ) Mikroskleroterapi; polidokanol adlı hammadde içeren ilaç kullanılır. İlaç ampulden çekildiği haliyle uygulanır. İnce damarlarda binde beşlik oran kullanılır. Enjektöre çekilen uygun miktarda ilaç çok ince iğne (damardan daha ince) yardımıyla damara zerk edilir. İlacın damardan ilerlediği anda varisin de yok olduğu görülebilir. Sonuç net ve kesindir.

2. Köpük Mikroskleroterapi; Sıvı olarak verilen ilaç 4 katı kadar hava ile bu işe özel aparat yardımıyla karıştırılarak köpürtülür. Aktif madde aynıdır ancak çok daha az miktarda ilaçla çok daha fazla kılcal damar çatlaması tedavi edilebilir. Düz ilacın akışkanlığı köpük yapılarak azaltılır ve hemen kana karışarak seyrelmesi önlenir, bunun yerine kanla yer değiştiren köpük varisli damar bölgesine daha uzun süre temas ederek ilacın etkinliğini arttırır. Damar çapına göre ilacın konsantrasyonu kalp damar cerrahımız tarafından belirlenir. Benzer şekilde çok ince iğne ile damara ilaç verirken köpüğün damarın içinde hızla ilerlediği ve o kırmızı mor görüntünün saniyeler içinde kaybolduğu net bir şekilde görülür. Sonuç,  Bursa’da tarafımızdan uygulanan bu yöntemde de kesindir yani tedavi edilen damarın saniyeler içinde yok olduğu o anda gözle görülebilir. Bu  mucize tedavi, hastayı şaşkına çevirecek kadar yüz güldürücüdür.

Bursa Varis Tedavi merkezinde Mikroskleroterapi Kimlere Yapılır?
Hamile ve emziren kadınlar dışında kılcal damar varisi olan herkese güvenle uygulanabilir. Hamilelerde kullanımı önerilmemektedir ve çocuk üzerinde risk oluşturabileceğinden kullanılmamalıdır. Bir diğer sakıncalı hasta gurubu da hemofili hastalarıdır. Her ne kadar çok ince iğne ile yapılsa da hemofilisi olanlarda bu iğnenin girdiği yerden uzun süre kanama olur bu sebeple tedavi lazer veya radyo frekans gibi diğer yöntemlerle yapılmalıdır. Özellikle etek veya kısa şort giyen kadınlar ince varislerin oluşturduğu kötü görüntü kişileri ciddi düzeyde rahatsız edebilmektedir. Bu tedavi pantolon giymekten hoşlanmayan kadınlar için en  ideal çözümdür.

0 0 0 0 0 0
  • 4385
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close