·   · 1 Makale / Blog

KTÜ Tıp Fakültesi


Zekeriya Sabanlı KTÜ Tıp 3. Sınıf Öğrencisi


Genel Tanıtım



Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümünde 10, Dahili Tıp Bilimleri Bölümünde 20, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünde 13 olmak üzere toplam 43 Anabilim Dalı ve bu anabilim dallarına bağlı olarak kurulmuş 29 bilim dalı ile eğitim, araştırma ve hizmet sunumuna devam etmektedir.



Fakültemiz verdiği çağdaş tıp eğitiminin yanı sıra yaklaşık 70 000 m2’lik kapalı alana, 800 yatak ve Türkiye’nin en büyük Acil Servis Binasına sahip olan KTÜ Farabi Hastanesi ile bölgenin önemli bir sağlık merkezi konumundadır.





Fakültemizde günümüze kadar 4706 hekim, 1408 uzman yetiştirilerek mezun edilmiştir. Öğretim Üyelerimizin katkıları ile yürütülmekte olan KTÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü programları çerçevesinde 146 Doktora ve 322 Yüksek Lisans diploması verilmiştir.



Akademik Kadromuz



2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile Fakültemiz akademik kadrosunda bulunan öğretim üyesi ve araştırma görevlisi sayıları Tablo 1’de belirtilmiştir.


 Temel Tıp BilimleriDahili Tıp BilimleriCerrahi Tıp Bilimleri
  Profesör235547
  Doçent42011
  Doktor Öğretim Üyesi154022
  Araştırma Görevlisi23311156
  Toplam65426236

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Eğitim Ortamlarımız

Fakültemiz öğrencilerinin eğitiminde uygulama hastanesi olarak kullanılmakta olan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli sağlık kuruluşlarındandır. 800 yatak kapasiteli bu hastanenin yanı sıra öğrencilerimiz Toplum Sağlığı Merkezleri, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği, Adli Tıp Kurumu gibi kurum dışı sağlık kuruluşlarında da eğitim almaktadırlar.



Fakültemiz eğitim bloğunda 4 adet amfi, 14 adet derslik, bir adet bilişim laboratuvarı ile hastane bloğunda 4 adet klinik staj dersliği bulunmakta, Temel Tıp Bilimlerinin ortak kullanımında 2 adet multidisipliner, 1 adet Fizyoloji ve 2 adet Anatomi laboratuvarı ve İyi Hekimlik Uygulamaları ve Tıbbi Simülasyon Merkezi yer almaktadır.



Klinik ve Mesleki Beceriler Aktif Öğrenim Merkezinde 4 adet Ekip Çalışmasına Dayalı Öğrenim Etkinlikleri Dersliği, 1 adet Sürekli Mesleki Gelişim Eğitim Faaliyetleri Salonu, 1 adet Hekimlik Becerileri Uygulama Laboratuvarı, 6 istasyonlu Nesnel Yapılandırılmış Klinik Sınav Merkezi ve 1 adet Hasta Simülatörü Eğitim Odası bulunmaktadır.



Fakültemiz içinde öğrencilerimiz için üç adet çalışma salonu bulunmakta ve “eduroam” altyapısı ile tüm eğitim alanlarında internet erişimi bulunmaktadır. Üniversite kütüphanesi Türkçe ve yabancı dilde yazılmış 116.660 basılı, 3925002 elektronik kitap, 62348 adet dergi ile öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize hizmet vermektedir. 






8 0 0 0 0 0
  • 1126
  • +

Yukarıdaki metin sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır ve yazarın aktardığı görüşleri içermektedir, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hekim.Net® hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve bu mesleklerin öğrencilerine özel tam işlevli ve ücretsiz bir sosyal medya ve bilgi paylaşım portalıdır. Meslektaşlarımızdan biriyseniz bu linke tıklayarak  kayıt sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Hekim.Net

Close